Globale Helligdage i December: En Verdensomspændende Fejring


I december måned fejrer vi jul og nytår, men vidste du, at der er mange andre helligdage, der fejres over hele verden? Her er en liste over nogle af de globale helligdage i december:

  • St. Nicholas Day (6. december)
  • Lucia Day (13. december)
  • Hanukkah (begynder 10. december)
  • Boxing Day (26. december)
  • Kwanzaa (begynder 26. december)

Disse helligdage fejres i forskellige dele af verden og har forskellige traditioner og ritualer. For eksempel fejres St. Nicholas Day i mange europæiske lande som Tyskland, Holland og Belgien. På denne dag giver børnene hinanden gaver og slik, og der er parader og optog i gaderne.

Lucia Day er en svensk tradition, hvor en pige iført hvide klæder og med et lys i hånden bringer lys og glæde til folk i mørketiden. Hanukkah er en jødisk højtid, der fejres over hele verden og markerer miraklet i Templet i Jerusalem.

Boxing Day fejres i Storbritannien og andre tidligere britiske kolonier som Canada og Australien. Det er en dag, hvor man traditionelt giver gaver til tjenestefolk og andre, der har ydet en indsats i løbet af året.

Kwanzaa er en afroamerikansk højtid, der blev grundlagt i USA i 1960’erne. Det fejres i en uge fra den 26. december til den 1. januar og er en fejring af afrikansk kultur og fællesskab.

Uanset hvor i verden du befinder dig, er der sandsynligvis en helligdag i december, som du kan fejre. Så hvorfor ikke lære mere om de forskellige traditioner og ritualer og måske endda deltage i fejringen?

Hvis du vil lære mere om globale helligdage i december, kan du besøge hjemmesiden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *